Vit-Sports

Vitco heeft als een van de eerste in de regio de term ‘Bootcamp’, oftewel Vit- Sports, op de kaart gezet. Vit- Sports is een intensieve, op maat gegeven groepstraining in de buitenlucht. Deze training bestaat uit een combinatie van gevarieerde conditie- en krachtoefeningen.

De lessen worden in kleine groepen aangeboden onder persoonlijke begeleiding. Het zijn uitdagende, intensieve en vooral motiverende trainingen in de buitenlucht waarbij plezier en het groepsgevoel centraal staan. Trainen in een groep is natuurlijk niet alleen gezellig, maar werkt ook extra motiverend en uitdagend. Samen ga je namelijk vaak net een stapje verder!

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich welkom voelt om mee te kunnen doen, ongeacht trainingsniveau of achtergrond. In de groepstrainingen is er ook voldoende ruimte om te werken aan persoonlijke doelen. We vinden het belangrijk dat de inhoud van de trainingen gevarieerd zijn. Op deze manier blijft het lichaam geprikkeld, blijven de trainingen interessant en is iedere training anders. Team Vitco wisselt sport en spel af voor meer plezier!

Kom gerust een keer mee trainen of neem contact op voor meer informatie.

“Bewegen is goed, maar goed bewegen is beter”

Ervaringen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Matthijs Bovendeur
Al enkele jaren sport ik bij Vitco en het bevalt mij uitstekend. Met 2 keer in de week deelnemen aan de groepslessen in Laren heb ik als doel conditie en kracht te verbeteren. Dit komt ten goede tijdens het hardlopen wat ik naast het volgen van de lessen bij Vitco graag doe. De lessen zijn zeer afwisselend, iedere les is anders en hierdoor blijf ik gemotiveerd om te sporten. Begeleiding is top. Ze helpen je om de oefeningen goed uit te voeren en corrigeren je als het nodig is. Ook is het heerlijk om in de buitenlucht te sporten zonder klok, het uur sporten vliegt voorbij. Vaak kom je er de volgende ochtend er wel achter. Spierpijn!!
Hennie Jansen-Hissink
Ik train nu 5 jaar op de woensdagochtend in Laren bij Vitco o.l.v. Jessica ten Have. Ik neem deel aan Vit sport, een zeer afwisselende training voor alle spieren in je lichaam. Geen enkele les is hetzelfde, en dat maakt het zo leuk en zodoende ben ik elke week weer gemotiveerd om er naar toe te gaan. Bovendien is sporten in de buitenlucht gezond, het lichaam maakt dan vitamine D aan en dat is goed voor de botopbouw, zeker als je zoals ik boven de 55 jaar bent. Bij Vitco worden regelmatig nieuwe materialen aangeschaft zodat je steeds geprikkeld wordt en opnieuw uitgedaagd wordt om het beste in jezelf naar boven te halen. Jessica is altijd enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Ze let goed op je houding en of je de oefeningen goed uitvoert. Dit kan omdat de groepen klein zijn. Ook stimuleert Jessica je om toch een zwaarder gewicht te gebruiken tijdens de training en ik ben in die jaren zeker vooruit gegaan!
Petra Dijkman
Ik ben bij Vitco gaan sporten, omdat een vriendin mij er op gewezen had. Het buiten sporten trok mij echt aan en nu zou ik ook echt niet meer anders willen! Lekker in de frisse lucht, soms een zonnetje, soms winterse kou; het heeft allemaal iets moois. En met goede kleding is het prima te doen. Kennis van het lichaam en goede oplettendheid van Jessica en haar team, zorgen dat je de oefeningen juist uitvoert. Hierdoor ga ik minstens 3x in de week met veel plezier naar de lessen van Vitco. Daarnaast heb ik bij Jessica aangeklopt voor advies rondom voeding. Zij heeft me inzicht gegeven in mijn gewoontes en samen is het ons gelukt om die te doorbreken. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik mij fit voel èn dat ik gezond met voeding om kan gaan. Ik ben haar hier erg dankbaar voor.
Karin Bonke
Ik sport op de maandagavond. De ene keer gaan wijde motorcrossbaan op en een andere keer hebben wij allerlei materialen in circuit vorm of gaan wij boksen. Elke week is anders en dat maakt het voor mij zo leuk. Ik heb veel verschillende sporten geprobeerd, maar haakte elke keer af omdat het elke week hetzelfde was. Het buiten trainen in de openlucht en de diversiteit maken dat ik het vol houd. Elke week is het weer anders. Ook vind ik de sfeer in een groep belangrijk en deze is erg goed. Mijn conditie is vooruitgegaan, mijn spieren worden sterker en ik kan de oefeningen steeds beter en langer volhouden. Jessica blijft mij uitdagen, maar blijft wel kritisch. Precies wat ik nodig heb.
Annelies Snellink
Al twee jaar sport ik met heel veel plezier en enthousiasme bij Vitco. Wat mij zo aantrekt om te sporten bij Vitco is dat iedere week een andere discipline aan de orde is en dat het altijd zowel zomer al winter zich buiten afspeelt. Iedereen kan sporten bij Vitco, je mag je eigen tempo aanpassen, wordt daarin tegen ook wel weer uitgedaagd om je grenzen te verleggen en er wordt zeker goed naar je houding gekeken bij het uitvoeren van de opdracht. Na twee jaar heb ik zeker een betere conditie opgebouwd, en zit ik lekkerder in mijn vel. Dit dankzij het enthousiaste team van Vitco die iedere week met passie voor het vak voor ons klaar staan.
Ayla Bellekom
Vitco heeft mij het plezier in sporten terug gegeven. Zeer afwisselende lessen met uitdaging, competitie elementen, spelvormen, conditie- en krachtoefeningen. De groepslessen geven me een boost doordat ze gezellig zijn en tegelijk extra uitdaging bieden. Van grote waarde vind ik de persoonlijke begeleiding, ook tijdens het sporten in de groep. Oefeningen afgestemd op ieders vermogen en conditie, rekening houdend met blessures en persoonlijke doelen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog tot het eind kunnen doorsporten dankzij deze persoonlijke begeleiding. Goede controle op wat ik kon en mocht gaf me de mogelijkheid te blijven bewegen op mijn niveau. Ook nu na mijn zwangerschap kan ik weer met goede begeleiding opbouwen. Ook een sport- of zwangerschapsmassage op zijn tijd is een aanrader. Vitco heeft een speciale tafel voor zwangerschapsmassage waardoor je heerlijk op je voorkant kan liggen. Een verademing voor menig zwangere vrouw, even ontlast van het gewicht van je buik. Tevens heerlijk om tijdens je zwangerschap even te ontspannen en specifieke klachten zoals rug en bekken wat verlicht te hebben.